‘Even Kennismaken Met….’ Claudia Reij

In de serie ‘Even kennismaken met….’ leren we de medewerkers van Toonbeeld Geesterhage door middel van korte interviews ietsje beter kennen. Hier kom je wat meer te weten over de persoon achter de docent en waar hij of zij zelf het kunstvak heeft geleerd. Vandaag maken we kennis met Claudia Reij, onze zangdocent!

Claudia, vertel eens kort wat over jezelf: wie ben je, welke les geef je bij Toonbeeld, wat doe je nog meer?

Ik ben Claudia, 52 jaar, ik ben zangdocent bij Toonbeeld en hetzelfde werk doe ik op nog een andere muziekschool.

Daarnaast arrangeer ik voor een klein groepje volwassenen, chansons, muziek en backing vocals waarmee we de planken op gaan.

We hebben bij Toonbeeld een nieuwe slogan ‘Je leert het om de hoek’. Vertel eens, waar heb jij je vak geleerd?

Ik heb gestudeerd aan het Conservatorium in Hilversum, in de richting Jazz/Lichte muziek (lichte muziek = popmuziek). Toen ik daar begon hield ik helemaal niet van Jazz, ik ging voor de Pop! Maar ik moet zeggen, ik heb het wel leren waarderen! Met name bij van die mooie ballads, de langzame nummers die vaak over liefde gaan, gaat de muziek zo samen met de melodie dat ze elkaar versterken en optillen. Prachtig!

Wat betreft vakmanschap is het een hele goeie opleiding. Zowel muzikaal als op gebied van stemvorming heb ik hele goede lessen gehad van de beste docenten die je kunt krijgen. Hoewel je dat laatste pas echt nodig hebt op het moment dat er een leerling bij je komt die echt stemproblemen heeft. Dat gebeurt niet vaak, maar dan ben je blij dat je de kennis en vaardigheden hebt om iemand naar een gezond stemgebruik te coachen.

Ben je naast je werkzaamheden als docent ook zelf nog actief als uitvoerend muzikant?

Ik ben zangeres in een Steely Dan Tribute. Het leuke van die muziek is dat het zo moeilijk is dat je echt goed op moet letten. Daarnaast zijn mijn medemuzikanten echt enorm goed: dat maakt het een plezier om met ze te spelen en zingen. Zeker met de backing vocals is het echt kicken!

Verder zing ik in New Coat Of Paint, een band waarmee we covers van Tom Waits en eigen werk spelen. Supermooie muziek, die Waits!! Voor mij is het leuk dat ik deze muziek niet ‘mooi’ hoef te zingen: Tom Waits heeft echt zo’n lekkere, rauwe, doorrookte whiskeystem!!

Daarbij speel ik met mijn collega’s af en toe chansons: een feestje om te doen, mooie muziek maken met zulke goeie muzikanten.

Wat is het laatste concert dat je zelf bezocht hebt?

Het laatste concert dat ik bezocht was een concert van Krezip in Ziggodome. Dat was echt een feestje! Een goeie band en je merkte dat ze er helemaal voor gingen. Als je dan in het publiek staat te dansen, raakt dat van binnen. Vooral voor frontvrouw Jacqueline had ik enorme bewondering: wat een energie! En natuurlijk lekker ongegeneerd hun hits meeblèren!

Een paar maanden terug was ik naar het concert van Zaz in de AFAS. Dit was een Franstalig concert en voor mij ook een soort huiswerk. Zaz heeft een waanzinnig goeie stem, maar ik had een optreden vlak daarvoor, ook met chansons, kwam net uit mijn werk en was gigantisch moe. Daardoor had ik enorme songfestivalassociaties, wat de waardering voor de muziek niet echt ten goede kwam zeg maar..

Dank je wel, Claudia! Wil je eens een zangles bij Claudia proberen? Maak dan snel een afspraak voor een proefles!

Delen op social media

Vond je dit interessant?

Abonneer je dan nu op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe cursussen en andere gebeurtenissen. 

Andere berichten