‘Even Kennismaken Met….’ Hubert-Jan Horrocks

In de serie ‘Even kennismaken met….’ leren we de medewerkers van Toonbeeld Geesterhage door middel van korte interviews ietsje beter kennen. Hier kom je wat meer te weten over de persoon achter de docent en waar hij of zij zelf het kunstvak heeft geleerd. Vandaag maken we kennis met Hubert-Jan Horrocks, onze toetsendocent!

Hubert-Jan, vertel eens kort wat over jezelf: wie ben je, welke les geef je bij Toonbeeld, wat doe je nog meer?

Hi! Ik ben Hubert-Jan, piano- en keyboarddocent bij Toonbeeld. Lesgeven doe ik inmiddels al zo’n twintig jaar. Mijn specialisaties zijn voornamelijk begeleiden van zang achter de piano en harmonieleer. Ook buiten het leslokaal zit ik veel achter de piano. Ik heb al vele Nederlandse artiesten mogen begeleiden en als vaste toetsenist van chansonnier Sjors van der Panne ga ik regelmatig de Nederlandse theaterzalen langs.

We hebben bij Toonbeeld een nieuwe slogan ‘Je leert het om de hoek’. Vertel eens, waar heb jij je vak geleerd?

Mijn eerste optreden was als 11-jarige jongen op een jubileum van de buren in de bowling van Heiloo. Daarna is het eigenlijk nooit gestopt. Vanaf m’n 12e begeleidde ik al kinder- en jongerenkoren en als 17-jarige belandde ik in feestbands voor bruiloften, kermissen en grote evenementen. Sinds een jaar of tien ben ik nu actief in de theaterwereld en daar voel ik me als toetsenist echt thuis. Leuk weetje: toen ik acht jaar oud was, startte ik met pianoles bij Toonbeeld, toen nog in het Oude Raadhuis aan de Dorpsstraat. Na mijn opleiding Muziektechnologie voor instrumentalisten aan de HKU, keerde ik in 2006 terug als toetsendocent naar de plek waar het voor mij is begonnen! Ik leerde het dus écht om de hoek. En ik woon tegenwoordig trouwens ook om de hoek!

Ben je naast je werkzaamheden als docent ook zelf nog actief als uitvoerend kunstenaar?

Ik ben dus de vaste toetsenist van Sjors van der Panne en werkte tijdens theaterconcerten met heel veel fantastische gastartiesten samen. Dit jaar starten we, zodra de theaters weer open mogen, met een nieuwe theatertour getiteld ‘Dan maken we het land’. In augustus 2020 stonden we met ons programma ‘Altijd Zo Gegaan’ in de grote zaal van het Concertgebouw Amsterdam. Daar werd een mooie concertregistratie van gemaakt, die je hier kunt bekijken! 

Wat is het laatste concert dat je zelf bezocht hebt?

Ik ben geen groots concertbezoeker, maar een artiest die ik erg bewonder is Stef Bos. Wat hij doet met tekst en muziek vind ik echt fantastisch. Ik heb hem in 2019 nog gezien in een solovoorstelling, maar ga zeker, als het straks allemaal weer mogelijk is, nog eens naar zijn show met band kijken.

Dank je wel, Hubert-Jan! Wil je eens een les bij Hubert-Jan proberen en hem als docent leren kennen? Maak dan snel een afspraak voor een proefles! Deze kun je overigens ook online volgen, dus laat je vooral niet tegenhouden en neem even contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wil je meer zien van Hubert-Jan als muzikant? Bekijk dan even de opnames die op zijn website te bekijken en beluisteren zijn.

Comments are closed.