‘Even Kennismaken Met….’ Sanne Himmelreich

In de serie ‘Even kennismaken met….’ leren we de medewerkers van Toonbeeld Geesterhage door middel van korte interviews ietsje beter kennen. Hier kom je wat meer te weten over de persoon achter de docent en waar hij of zij zelf het kunstvak heeft geleerd. Vandaag maken we kennis met Sanne Himmelreich, onze theater- en musicaldocent!

Sanne, vertel eens kort wat over jezelf: wie ben je, welke les geef je bij Toonbeeld, wat doe je nog meer?

Ik ben Sanne Himmelreich, theater- en musicaldocent en ben dit seizoen voor het 14e jaar aan het werk bij Toonbeeld Geesterhage. Ik ben begonnen als theaterdocent met de theaterklas en ben sinds een paar jaar ook als musicaldocent bij de MiniMusical en Musicalproductieklas, samen met mijn muzikale collega Sanne Mallant.

We hebben bij Toonbeeld de slogan ‘Je leert het om de hoek’. Vertel eens, waar heb jij je vak geleerd?

Toen ik in de leeftijd van de MiniMusical zat, een jaar of 6 dus, ben ik zelf ook begonnen met toneelspelen. De jongeren van Stichting JeugdTheater Heiloo (SJTH), waar mijn vader en moeder allebei werkten, waren toen mijn voorbeelden. Al van jongs af aan ging ik regelmatig meer naar de repetities van dit SJTH en ik genoot van de verhalen die werden verteld, gespeeld en gezongen. Toen ik zelf dus eindelijk oud genoeg was om te spelen heb ik die kans direct gepakt.

Ik heb toneellessen gevolgd in bij Artiance (Centrum voor de kunsten Alkmaar) en daar ook voorstellingen gespeeld. Toen ik oud genoeg was ging ik ook bij SJTH aan de musicals meedoen. Tussendoor heb ik blokfluit en dwarsfluit gespeeld en heb ik zangles gehad. Ook volgde ik tussen m’n 8e en m’n 14e danslessen in verschillende stijlen bij de plaatselijke dansschool. Allemaal ook om de hoek geleerd dus!

Ik heb uiteindelijk de opleiding Theaterdocent gedaan aan de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten (AHK) en ben daar in 2009 afgestudeerd met een specialisatie in kinder- en jongerentheater. Sindsdien ben ik werkzaam als theaterdocent op verschillende basisscholen in Alkmaar en Castricum. Naast Toonbeeld Geesterhage is ook Artiance Alkmaar mijn opdrachtgever: hier werk ik twee dagen per week als musicaldocent.

Ik hoop nog lekker veel voorstellingen te mogen maken en zoveel mogelijk kinderen en jongeren enthousiast te krijgen voor het gave vak van theater en musical!

Wat doe je verder nog zoal? Ben je ook actief als uitvoerend artiest?

Ik zing ook in de band Sweet Music, een allround coverband met een lekkere swing. En, niet onbelangrijk: ik ben mama van Flip! Als ik zelf niet lesgeef of optreed, houd ik natuurlijk van naar theater gaan! Maar ook ben ik verzot op het kijken van series en films. Zo kan je me altijd wakker maken voor een leuke Disneyfilm en voor politieseries… Leuke inspiratie voor een goede verhaallijn voor een nieuw theaterstuk of musicalverhaal ;-).

Wat is de laatste voorstelling die je zelf bezocht hebt?

De laatste voorstelling die ik heb gezien die me echt geraakt heeft, is ‘De meester en Margarita’ van theatergroep Konvooi (Orkater): prachtig muziektheater (en musical!) vol gekte, diepgang, onverwachte wendingen en geweldige teksten en muziek! Zo’n voorstelling waar je aan het eind met je tranen in je ogen zit maar niet weet of het door de schoonheid, diepe vragen, aangesproken emoties of gewoon ALLES komt. De volledige kracht van theater in 1 voorstelling. GAAT DAT ZIEN!

Dank je wel, Sanne! Wil je Sanne als docent leren kennen en een van haar lessen bij haar proberen? Maak dan snel een afspraak voor een proefles musical of theater! 

Foto’s door: Sanne Mallant

Delen op social media

Vond je dit interessant?

Abonneer je dan nu op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe cursussen en andere gebeurtenissen. 

Andere berichten