Facebook Demo

Toonbeeld Geesterhage

Bedrijf
211

Toonbeeld Geesterhage, Stichting Kunstzinnige Vorming Castricum is dé instelling voor Kunsteducatie in Castricum en omgeving.

Toonbeeld Geesterhage

Toonbeeld Geesterhage

5 days 3 hours ago

Nieuwe Teken- en schildercursus bij Toonbeeld Geesterhage

Op dinsdagmiddag 11 februari start er een nieuwe cursus tekenen en schilderen bij Toonbeeld Geesterhage. Aangezien de andere cursussen meer dan vol zijn is er een nieuw moment gekozen, de dinsdagmiddag.
O.l.v. docente Fennanda Eleveld gaat u 14 middagen van 13.00 tot 15.30 uur aan de slag in het mooie schilderatelier van Toonbeeld in Geesterhage.
Deze cursus is prima als je wil beginnen met tekenen en schilderen, maar ook als je jezelf verder wil ontwikkelen. Er wordt gewerkt met verschillende materialen zoals houtskool, pastel, aquarel, acryl en olieverf. Ook maak je kennis met diverse technieken en begrippen uit de kunst. Kijken naar eigen werk en werk van anderen is vast onderdeel van de les. Deze lessen worden met gevarieerde uitgangspunten aangeboden. Materiaal en techniek, verbeelding en fantasie, vorm, kleur en compositie komen op
diverse manieren aan bod.
Door verschillende spannende en uitdagende opdrachten ontdek je waar jouw talenten liggen en vooral waar je plezier in hebt. Je laat je inspireren door je mede-cursisten en leert heel veel door de intensieve begeleiding van de docente.
Iedere les wordt er een spannende opdracht gegeven waar je jezelf door kunt laten inspireren en waar iedereen individueel bij wordt begeleidt. Na de les wordt het gemaakte werk bekeken en gezamenlijk besproken. De kosten voor deze cursus bedragen € 239,50,00 en materiaal € 25,50. Aanmelden kan via www.toonbeeld.tv/inschrijfformulier-cursus/ of door het invullen van een aanmeldingskaartje bij de administratie van Toonbeeld.

Toonbeeld Geesterhage

6 days 9 hours ago

Mooi stuk over het belang van live muziekles met een docent!!

Toonbeeld Geesterhage

1 week 7 hours ago

Hoe leuk is het om samen muziek te maken? Nou heel leuk!
Hier in dit videofilmpje spelen moeders en dochters samen Jingle Bells tijdens ons kerstconcert, helemaal super!

Toonbeeld Geesterhage

Toonbeeld Geesterhage

1 week 5 days ago

Zunaira van 13 jaar is de jongste cursist van onze docent Afke Spaargaren.

Onlangs kwam ze bij Afke met de vraag of ze met aquarelverf mocht schilderen. Natuurlijk mocht dat van Afke!

Vanuit de map van Afke koos Zunaira een foto van een glazen karaf met aardbeien en zie hieronder het resultaat.

Goed gedaan Zunaira!!

Toonbeeld Geesterhage

Toonbeeld Geesterhage

2 weeks 2 hours ago

Op 30 januari start Alice Ploeg weer twee nieuwe cursussen voor de allerjongsten.
Om 9.30 uur een cursus voor dreumesen, (1 tot 2 jaar) en daarna om 10.30 uur een cursus voor de peuters (2 tot 4 jaar).

"Muziek en dans" is een bonte verzameling van muzikale-beweging en spel-activiteiten voor (groot) ouder en kinderen. "Wat is er leuker dan zingen, dansen, bewegen op muziek, luisteren naar en vooral spelen op echte muziekinstrumenten?".

De cursus bestaat uit 8 lessen op donderdagmorgen en de kosten bedragen € 80,00.
Aanmelden kan via www.toonbeeld.tv/inschrijfformulier-cursus/ of door het invullen van een aanmeldingskaartje bij Toonbeeld Geesterhage.

Toonbeeld Geesterhage

2 weeks 5 hours ago

Toonbeeld Geesterhage shared a link.

Toonbeeld Geesterhage

Toonbeeld Geesterhage

2 weeks 1 day ago

Toonbeeld Geesterhage

Toonbeeld Geesterhage

2 weeks 2 days ago

KinderKunstLab
bij Toonbeeld Geesterhage

Kinderen zijn van nature onderzoekers en daaraan komt het KinderKunstlab in alle opzichten tegemoet. In tien lessen, te beginnen op 4 februari, worden ze door docente Ellen van Putten uitgedaagd, om met verschillende materialen en technieken te experimenteren. Daartoe behoren onder andere boetseren, tekenen, schilderen, grafische technieken en 3D objecten maken. Op die manier leert een kind al doende haar of zijn eigen beeldtaal te ontwikkelen en tevens te ontdekken naar welke kunstvormen de voorkeur uitgaat. Er wordt zowel gewerkt vanuit het materiaal als aan de hand van thema’s, al dan niet geïnspireerd door een kunstenaar of kunststroming. Fantasie en het ontwikkelen van de eigen creativiteit staan daarbij steeds voorop. Zo nu en dan zullen de jonge kunstenaars hun werk in de wandelgangen exposeren.
De tien lessen worden gegeven op dinsdagmiddag van 16.00 tot 17.30 uur; de kosten bedragen € 85,00 en materiaal € 15,00. Voor wie niet op dinsdagmiddag kan, bestaat de mogelijkheid het KinderKunstLab te volgen op woensdagmiddag van 16.00 – 17.30 uur, te beginnen 4 maart. Dit keer bij docente Hanna Looye. Aanmelden kan via www.toonbeeld.tv/inschrijfformulier-cursus/ of d.m.v. het invullen en inleveren van een aanmeldingskaartje bij Toonbeeld Geesterhage.

Toonbeeld Geesterhage

2 weeks 5 days ago

Ook in 2020 gaan we verder met het kennismaken met onze docenten! Vandaag is het de beurt aan Jan Jaap Langereis.

EVEN KENNISMAKEN MET..... Jan Jaap Langereis.

In de serie ‘Even kennismaken met….’ leren we de medewerkers van Toonbeeld Geesterhage door middel van korte interviews ietsje beter kennen. Hier kom je wat meer te weten over de persoon achter de docent en waar hij of zij zelf het kunstvak heeft geleerd. Vandaag maken we kennis met Jan Jaap Langereis, onze blokfluitdocent!

WE HEBBEN BIJ TOONBEELD EEN NIEUWE SLOGAN: 'JE LEERT HET OM DE HOEK'. VERTEL EENS, WAAR HEB JIJ JE VAK GELEERD?

In 1970 kreeg ik mijn eerste blokfluitles in Langedijk. Na verhuizing naar Heiloo heb ik les gehad op Muziekschool Heiloo tot ik in 1980 aangenomen werd op het Sweelink Conservatorium Amsterdam, waar ik in 1986 afstudeerde. Naast de blokfluit speel ik klavecimbel en piano (waarop ik mijn leerlingen graag begeleid) en heb ik altijd veel interesse gehad in bijna alle muziekstijlen (van middeleeuws tot metal). Ook heb ik door de jaren heen veel gezongen in koren en kleine ensembles. Ik was bijvoorbeeld tien jaar leadzanger en toetsenist in een progressieve rockband waarin ik óók de blokfluit regelmatig bespeelde! [......]

De rest van het interview met Jan Jaap lees je via onderstaande link!

Toonbeeld Geesterhage

Toonbeeld Geesterhage

2 weeks 6 days ago

Mallen zonder dollen
bij Toonbeeld Geesterhage

Serge van Empelen, docent beeldhouwen en ruimtelijk vormgeving, start op woensdag 29 januari met een cursus mallen maken van gips of epoxies (kunsthars). Hij leert de cursisten allereerst hoe ze deze het beste kunnen maken Daarna komt het gebruik van meerdelige mallen aan bod, om wassen beelden af te gieten en opnieuw te vormen. Op die manier kan men – behalve beeldjes en beelden - de meest uiteenlopende voorwerpen exact kopiëren. Daarnaast biedt Serge de deelnemers alle ruimte voor het ontwikkelen van een eigen beeldtaal in verschillende technieken met uiteenlopende materialen. Ook helpt hij de deelnemers op weg bij het realiseren van hun eigen ideeën.
De cursus vindt plaats op 14 woensdagavonden van 19.30 tot 22.00 uur in het ruime en goed geoutilleerde atelier van Toonbeeld. Zowel beginners als gevorderden kunnen deelnemen. De cursus is namelijk ook bedoeld als vervolg op de cursus beeldhouwen. Aanmelden kan via www.toonbeeld.tv/inschrijfformulier-cursus/ of d.m.v. het invullen en inleveren van een aanmeldingskaartje bij Toonbeeld Geesterhage. De kosten bedragen €243,00 (excl. materiaal).


This is a Facebook demo page created by plugin automatically. Please do not delete to make the plugin work properly.