Facebook Demo

Toonbeeld Geesterhage

4 hours 7 minutes ago

Gistermiddag en -avond waren onze musicaltalenten samen met docenten Sanne Mallant en Simon Daniël Brommer en Serge Van Empelen achter de camera druk bezig in het theater! Het was namelijk presentatietijd!! Binnenkort laten we hier de opnames van de presentaties van de minimusicalgroep en de musicalgroep zien! Nog even geduld!

Toonbeeld Geesterhage

2 days 8 hours ago

Er is iets te vieren! Vanmiddag om 12.00u wordt het MuziekAkkoord Noord Noord-Holland ondertekend. Dit houdt in dat de bijna 59.000 basisschoolleerlingen in de betrokken vier deelregio´s Alkmaar/Heerhugowaard, Heemskerk, West-Friesland en de Kop van Noord-Holland structureel muziekonderwijs krijgen. De kinderen wordt een muzikale jeugd beloofd! Erevoorzitter Koningin Máxima is digitaal aanwezig bij de ondertekening.

De ondertekening is live te volgen op YouTube via deze link: youtu.be/be8_5txvetc

Toonbeeld Geesterhage

3 days 3 hours ago

Het is het seizoen van 'zingen'! Eerder deze maand Sint Maarten, nu Sinterklaasliedjes en daarna weer kerstliedjes! Heerlijk hoor, zoveel muziek in de wintermaanden.
Ook binnen Toonbeeld wordt natuurlijk veel gezongen. Onze Kids Voice zanggroep (7 tot en met 12 jaar) zingt er wekelijks op donderdag lustig op los. Met allerlei verschillende soorten liedjes, en nu natuurlijk ook kerstmuziek.

Zin om een keertje mee te komen doen? Meld je dan snel aan en kom een keer langs voor een proefles.

Toonbeeld Geesterhage

1 week 7 hours ago

Welkom terug, Sanne Himmelreich! De theatergroep van onze collega Sanne gaat vandaag weer van start. Wat hebben de leerlingen (én Sanne) er weer veel zin in! We zijn benieuwd wat ze dit jaar voor iets moois op de planken gaan zetten.

Kijk even mee terug naar deze backstage video van de theatervoorstelling van 2019!

Toonbeeld Geesterhage

1 week 1 day ago

We zetten weer even een van onze docenten in de spotlight! Dit keer Peter Brouwer, onze klarinetdocent én onze directeur!

PETER, VERTEL EENS, WAAR HEB JIJ JE VAK GELEERD?

Ik ben op mijn negende gestart met klarinetspelen bij de plaatselijke muziekvereniging ‘Eensgezindheid’ in Halfweg. Dat jaar ging ik ook naar de Koorschool in Haarlem. Samen met mijn broers en zus heb ik ook nog heel lang in een feesten- en partijenband gespeeld. Je kunt wel zeggen dat muziek mijn lust en leven was (en is). Na mijn studie UM Klarinet aan het Amsterdams Conservatorium (later Sweelinck Conservatorium geheten) ben ik bij de Volksmuziekschool Heiloo gestart als docent klarinet en saxofoon. Ook heb ik daar, en later hier in Castricum, heel veel verschillende samenspelgroepen en bands geleid, iets dat ik erg leuk vind [....]

De rest van het interview met Peter lees je via onderstaande link!

Toonbeeld Geesterhage

1 week 2 days ago

We zijn blij dat we deze week ook onze volwassen cursisten weer kunnen gaan verwelkomen!

Vanaf donderdag kunnen we weer open voor al onze cursisten. Fijn om jullie dan weer in het echt les te kunnen geven.

Natuurlijk blijven alle maatregelen voor een veilige les wel gewoon van kracht en blijven we coronaproof lesgeven.

Toonbeeld Geesterhage is feeling motivated.

1 week 4 days ago

OPEN LES SLAGWERK (kinderen vanaf 7 jaar)

Op maandagmiddag 23 november organiseren Toonbeeld en muziekvereniging Emergo Castricum samen een open les slagwerk. Hier kunnen kinderen vanaf 7 jaar kennis maken met alle verschillende slagwerkinstrumenten: van triangel tot kleine trom en van xylofoon tot pauken. Vanwege de beperkende maatregelen leek het er op dat deze les niet door zou gaan, maar we zijn blij te kunnen melden dat deze tóch gaat plaatsvinden!

Docent Pieter Mark Kamminga laat de kinderen spelenderwijs zien wat je allemaal kunt doen met klank, muziek en ritmes. Enthousiaste kinderen kunnen zich na afloop aanmelden om te starten met de slagwerkklas.


De open les start op maandag 23 november om 16.30 uur in de Theaterzaal van Geesterhage en duurt ongeveer 45 minuten. In verband met alle maatregelen is aanmelden vooraf gewenst. Dit kan door een email te sturen naar info@emergo.org.

Meer informatie over de verschillende cursussen en tarieven is te vinden op www.toonbeeld.tv/hafabra-opleiding/

Toonbeeld Geesterhage

2 weeks 8 hours ago

Het is elk jaar weer spannend of de Sint op tijd zal aankomen op de plaats van bestemming. Ook nu is het weer spannend: komt Sint morgen aan in Nederland? En vooral: waar?!? Wordt het Zwalk, of toch een andere gemeente..... Misschien kan onze Madelief hem met haar mooie spel nog naar Castricum lokken!

Toonbeeld Geesterhage

2 weeks 2 days ago

Vanavond Sint Maarten, de avond waarop normaal gesproken op elke hoek van de straat een andere variatie op 'Sinte Maarten Mik Mak' te horen is. Maar dit jaar wordt voor vele regio's afgeraden Sint Maarten op de gebruikelijke manier te vieren. Logisch, maar natuurlijk jammer.

Toch zijn er nog wel vele manieren te bedenken om Sint Maarten in en om eigen huis wel te vieren. Zo hebben wij onder andere al deze leuke oplossing gehoord: jongetje van 4 gaat bij zijn tante binnenshuis met zijn lampionnetje langs alle deuren om te zingen én lekkers te verzamelen. Hartstikke leuke oplossing natuurlijk!

Wat zijn jullie oplossingen om vanavond toch nog een beetje Sint Maarten te vieren?

Toonbeeld Geesterhage

2 weeks 3 days ago

Op dit moment is het muisstil in onze beeldend lokalen: geen gezoem van de draaischijf, geen getik op steen of vegen van een kwast op doek. Maar als het goed is kunnen we vanaf 19 november ook onze volwassen cursisten weer verwelkomen en zien we in deze lokalen weer vanuit niets de mooiste kunstwerken ontstaan! Zoals in deze cursus 'Beeldhouwen' van docent Serge Van Empelen, waarin onze cursisten met verschillende materialen aan de slag gaan om hun eigen ontwerp te verwezenlijken.


This is a Facebook demo page created by plugin automatically. Please do not delete to make the plugin work properly.