Laat me u voorstellen aan Herman Jager, een gepassioneerde professional met diepgaande kennis van muziek en theater. Herman brengt een schat aan ervaring en enthousiasme naar Toonbeeld.

Wat maakt Herman’s discipline zo boeiend? Muziek en theater zijn niet alleen kunstvormen, maar ook een manier voor kinderen om zich uit te drukken en andere intelligenties aan te spreken. Dit opent de deur naar het ontdekken van nieuwe talenten, samenwerken op andere manieren en het opbouwen van zelfvertrouwen.

Herman is bekend met lesmethoden zoals 123zing en MusicBox.

Herman’s les is geslaagd wanneer hij in een prettige sfeer leerlingen helpt zichzelf uit te drukken via muziek en theater. Hij richt zich op intrinsieke motivatie, zonder dwang en niet resultaatgericht, maar procesgericht. Hij biedt keuzemogelijkheden om de creativiteit van de leerlingen te stimuleren.

Lessen en projecten die Herman voor Toonbeeld kan verzorgen:

  1. Instrumentenverkenning: Herman verdeelt zijn lessen in twee of drie delen. Actieve betrokkenheid en participatie zijn essentieel. Hij brengt bijvoorbeeld een muziekinstrument mee, vertelt erover, speelt erop en daagt elk kind uit om het ook te proberen. Vervolgens krijgen ze oefeningen die aansluiten bij het instrument. Er is vaak ruimte voor improvisatie (“speelkwartier”) en elke les wordt afgesloten met een korte evaluatie. Dit biedt de leerlingen de kans om te reflecteren op wat er goed ging en hoe ze zich verder kunnen verbeteren.

Herman heeft ook expertise in het trainen van docententeams, met name op het gebied van 123zing en het bevorderen van samenwerking.

Naam: Herman Jager

Discipline: Muziek

Opleiding: 2 x HBO

Schooltype: PO en VO

herman