Samenspel dagen Toonbeeld Geesterhage VERVOLG(blokfluit)

volwassenen

Docent: Claudia Veenstra          (cursusnr. 42B)
Zaterdag 10.00 – 12.00 uur
5 lessen: 22 januari, 5 februari, 19 februari, 5 maart en 19 maart.
€ 60,00.

Na het stoppen van de BlokfluitExplosie is er een nieuwe mogelijkheid gecreëerd om in een blokfluitgroep/blokfluitorkest te kunnen spelen. In de afgelopen maanden heeft een enthousiaste groep o.l.v. Claudia Veenstra een succesvolle doorstart gemaakt. In het nieuwe jaar zal hier een vervolg aan worden gegeven waar iedereen weer bij kan aansluiten en ook nieuwe deelnemers zijn van harte welkom! Claudia Veenstra staat weer voor het orkest staan en gaat met Klassieke muziek, maar ook Barokmuziek en hier en daar Filmmuziek met jullie aan de gang. Mocht je interesse hebben meldt je dan aan via onderstaande knop. Geef (als je dat nog niet hebt gedaan) aub bij opmerkingen aan hoeveel jaar ervaring je al hebt met blokfluitspelen en welke blokfluiten je bespeelt.

Turbo Course Cajonspelen

volwassenen

Docent: Mark van der Werf          (cursusnr. 43)
Vrijdag lestijd in overleg
5 lessen van een uur € 70,00.

Je wilt drumritmes spelen, maar misschien heb je niet de mogelijkheid voor een drumstel? Of wil je je naast drummen aan de slag met een percussie instrument? Dan is de cajon voor jou het perfecte instrument!
De cajon is geschikt voor kinderen en tieners maar ook zeker voor volwassenen. Voor de één is het spelen op een slaginstrument een heerlijke uitlaatklep, voor de ander de perfecte manier om je creatieve gevoelens de vrije loop te laten gaan. Kortom een hele expressieve en fysieke manier van jezelf uiten. De cajon is een houten kist met een slagvlak van hout. Dit veelzijdige instrument komt oorspronkelijk uit Peru, waar het als begeleidings-instrument gebruikt wordt voor diverse dansen.
De cajon heeft inmiddels ook een succesvolle opmars gemaakt binnen de popmuziek. Door de cajon te bespelen op diverse punten binnen het slagvlak kunnen klanken (bassdrum, snare en hihat) van het drumstel worden nagebootst. Binnen 5 lessen stoom ik je klaar waardoor je volledige drumritmes kan spelen op dit instrument.Aan het eind van de cursus doen we een optreden voor familie, vrienden en bekenden.
Lijkt dit je leuk? Neem dan contact met ons op!

Opfriscursus Dwarsfluit

volwassenen

Drie lessen van drie kwartier op woensdagmiddag (cursusnr: 105)
Docent: Anke Buringa
3 lessen € 99,00 (bij 2 deelnemers).
 
start bij voldoende deelnemers

Vroeger dwarsfluit gespeeld, en jaren de fluit op zolder laten liggen? Of een tijd geen les gehad en weer inspiratie nodig?
In deze lessen kun je weer ontdekken hoe leuk fluitspelen is….
We gaan aan de slag met toonvorming, oppakken van vroeger gespeelde muziekstukken en bekijken wat leuk is om nieuw in te studeren.

Sweet70

volwassenen

docent: Paul Hanrath en Karin Kroese
10 lessen € 71,00
start: Januari 2022

Wanneer u langzaam dingen vergeet en graag weer iets gezamenlijk wil doen dan is samen zingen een waardevolle activiteit. Er zijn 10 bijeenkomsten onder leiding van dirigenten Paul Hanrath en Karin Kroese. U mag een familielid meenemen of wij zorgen voor een vrijwilliger die samen met u zingt.
Muziek is één van de laatste dingen die het brein onthoudt, sterker nog, zingen maakt het klankgeheugen wakker en stimuleert omliggende hersengebieden.
Kosten voor de hele cursus bedragen € 71,00. De mantelzorger of uw begeleider mag gratis mee en in de cursusprijs is een kopje koffie of thee inbegrepen.

* Voor meer informatie mail naar geheugenkoor.castricum@gmail.com

Stemvorming

volwassenen

Docent: Claudia Reij        (cursusnr. 46 )
Donderdag (tijd in overleg)
10 lessen van een uur
Start bij voldoende deelnemers meerdere momenten in het jaar
€ 133,00 (incl. BTW)

Zing je in een koor of band, of wil je gewoon je stem goed ontwikkelen? Onze docent Claudia Rey is gespecialiseerd in stemtechniek en weet precies hoe je het beste uit je stem kunt halen. Er wordt gewerkt aan stemvorming (om goed te leren zingen) en koorvorming (samen zingen).

Zangles bij Toonbeeld door Claudia Rey. De afgelopen maanden hebben 11 mannen van Heeren 17 deelgenomen aan de cursus zangtechniek. Elke van de 9 lessen begon met het opwarmen van de stembanden, bewustwording van een goede houding en het gebruik van de spieren die invloed hebben op de ademhaling ( leren de ademsteun beter te gebruiken). Daarnaast was er voldoende ruimte om individueel en ook als groep te oefenen. We kregen nuttige, positieve en opbouwende adviezen.

Korte cursus "Tijdrijzen"

volwassenen

docent: Claudia Reij
donderdag tijd in overleg
5 lessen van een uur € 70.00 cursusnr. 48
10 lessen van een uur € 133.00 cursusnr. 47
start: bij voldoende aanmeldingen

Een korte cursus waarin we in overleg met de docent een keuze maken met welk repertoire u aan het werk wilt gaan. Zo kunt u denken aan het Nederlandse repertoire met grootheden zoals Ramses Shaffy, Jasperina de Jong en Annie M.G. Schmidt, met mooie musicals en levensliederen. Maar ook bands zoals de Beatles en de Stones met hun bijna oneindig aanbod kunnen voorbijkomen met bekende en minder bekende songs. Of toch liever het Franstalige genre, meeslepend en zwierig met grootheden zoals Piaf, Brel, Aznavour, Zaz of Stromae. De cursus bestaat uit een gedeelte stemvorming, maar de nadruk ligt op het lekker samen zingen. Meerstemming of solo, met veel aandacht voor de betekenis van teksten en interpretatie , maar ook voor expressie en zangtechniek .

Klezmer-ensemble "Freilach"

volwassenen

Docent: Bertie Buis         (cursusnr. 40)
Donderdag eens per 14 dagen 20.00 – 22.00 uur
Jaarcursus € 313,00

Maak eens kennis met deze prachtige muziek afkomstig uit oeroude tradities die vrolijk, ritmisch en een tikje melancholisch is. De muziek is meeslepend, vrolijk en voor gevorderde instrumentalisten.
Onze klezmergroep “Freilach” bestaat al meer dan 10 jaar, deze groep heeft een vaste kern van muzikanten. Voor nieuwe muzikanten is er altijd plaats, strijkers, blazers, toetsenisten en mensen die een bas-instrument bespelen zijn van harte welkom, goede notenkennis is een vereiste.