Samenspel en cursussen Volwassenen

TURBO COURSE CAJONSPELEN

Volwassenen

Docent: Mark van der Werf          (cursusnr. 43)
Vrijdag lestijd in overleg
5 lessen van een uur € 67,00.

Je wilt drumritmes spelen, maar misschien heb je niet de mogelijkheid voor een drumstel? Of wil je je naast drummen aan de slag met een percussie instrument? Heb je een cajon en wil je meer leren hoe je dit te gekke instrument kan inzetten binnen de popmuziek? Dan zijn de cajon lessen van Toonbeeld precies voor jou. Toonbeeld Castricum is de plek voor cajonles De cajon is geschikt voor kinderen en tieners maar ook zeker voor volwassenen. Voor de één is het spelen op een slaginstrument een heerlijke uitlaatklep, voor de ander de perfecte manier om je creatieve gevoelens de vrije loop te laten gaan. Kortom een hele expressieve en fysieke manier van jezelf uiten. De Cajon is een handtrommel met slagvlak van hout. Dit veelzijdige instruments komt oorspronkelijk uit Peru, waar het als begeleidingsinstrument gebruikt wordt voor diverse dansen. De cajon heeft inmiddels ook een succesvolle opmars gemaakt binnen de de popmuziek. Door de cajon te bespelen op diverse vlakken kunnen klanken (bassdrum,snare en hihat) van het drumstel nagebootst worden,waardoor je volledige drumritmes kan spelen op deze kist.

Inschrijven

SWEET SEVENTY

Volwassenen

Sweet Seventy


docent: Paul Hanrath en Karin Sinnege-Mooij
10 lessen € 69,00
start: september

Wanneer u langzaam dingen vergeet en graag weer iets gezamenlijk wil doen dan is samen zingen een waardevolle activiteit. Er zijn 10 bijeenkomsten onder leiding van dirigenten Paul Hanrath en Karin Kroese-Mooij. U mag een familielid meenemen of wij zorgen voor een vrijwilliger die samen met u zingt.
Muziek is één van de laatste dingen die het brein onthoudt, sterker nog, zingen maakt het klankgeheugen wakker en stimuleert omliggende hersengebieden.
De data zijn 20 september, 4 oktober, 18 oktober, 1 november, 15 november, 29 november, 13 december, 10 januari, 24 januari en 7 februari op de vrijdagochtenden in de foyer van Geesterhage, Geesterduinweg 5 in Castricum van 10.30 tot 12.00 uur.
Kosten voor de hele cursus bedragen € 69,00. De mantelzorger of uw begeleider mag gratis mee en in de cursusprijs is een kopje koffie of thee inbegrepen.

* Voor meer informatie mail naar geheugenkoor.castricum@gmail.com

Inschrijven

ELEKTRISCH GITAARSPELEN

Volwassenen

Docent: Trudy Visser         (cursusnr. 45)
Maandag 19.30 - 20.30 uur
korte cursus van 15 weken € 228,00 (incl. gebruik gitaar en versterker).

Voor volwassenen die al een akoestisch gitaar achtergrond hebben en die hun spel willen uitbreiden met die technieken die nou net het verschil maken met de akoestische gitaar. Aan bod komen technieken als plectrumtechniek, ritmiek, stringbending, pull-offs en hammer-on’s, vibrato, powerchords en improvisatieladders. De cursus geeft ook inzicht in het gebruik van barré-akkoorden. Dit alles praktisch toegepast door het naspelen en ook zelf uitzoeken van solo’s, rock-riffs en begeleidingen uit het pop/rockrepertoire". Ook wordt veel aandacht gegeven aan het gebruik van  het internet en computerprogramma's". Bij voldoende deelnemers is deze cursus ook geschikt voor beginners.   .

Inschrijven

INTRODUCTIELES GITAAR

Volwassenen
INTRODUCTIELES GITAAR (akoestisch) (volwassenen)
dinsdag of woensdag 60 minuten (dag en tijdstip in overleg)
Docent: Moira Meijer
1 les € 27,50 (incl. gebruik gitaar en lesmateriaal)
start: doorlopend / bij voldoende deelnemers

Altijd al eens gitaar willen leren spelen? Grijp nu je kans: de gitaren staan voor jullie klaar!
Na een korte inleiding over de gitaar en verschillende manieren waarop deze bespeeld kan worden gaan we gezamenlijk (in een groepje van 5 à 6 leerlingen) en hierbij rekening houdend met ieders speelniveau (beginners-gevorderden), zelf aan de slag met de gitaren en enkele muziekstukken. Tijdens de les wordt ook geïnventariseerd wat jullie persoonlijke gitaarwensen zijn, zodat gerichte(korte) vervolgcursussen aangeboden kunnen worden en uiteraard kun je al je gitaarvragen stellen.

Inschrijven

KLEZMERENSEMBLE "FREILACH"

Volwassenen

Docent: Bertie Buis         (cursusnr. 40)
Donderdag eens per 14 dagen 20.00 - 22.00 uur
Jaarcursus € 302,00

Onze klezmergroep ,,Freilach'' bestaat al meer dan 10 jaar, deze groep heeft een vaste kern van muzikanten, maar we zien ook graag nieuwe gezichten met de volgende instrumenten: dwarsfluit, viool, cello, accordeon, klarinet, saxofoon. De muziek is meeslepend, vrolijk en voor gevorderde instrumentalisten.

Inschrijven

STEMVORMING VOLWASSENEN

Volwassenen

Docent: Claudia Reij        (cursusnr. 46 )
Donderdag (tijd in overleg)
10 lessen van een uur
Start: div. momenten in het jaar
€ 128,00 (incl. BTW)


Zing je in een koor of band, of wil je gewoon je stem goed ontwikkelen?
Claudia is gespecialiseerd in stemtechniek en weet precies hoe je het beste uit je stem kunt halen.
Er wordt gewerkt aan stemvorming (om goed te leren zingen) en koorvorming (samen zingen).

Inschrijven

KORTE CURSUS "VAN BREL TOT PIAF"

Volwassenen

Zangcursus

docent: Claudia Reij          (cursusnr. 49)
Donderdag
tijd in overleg
10 lessen van een uur € 128,00
start: verschillende momenten in het jaar

In deze lessen gaan we aan de slag met het prachtige en veelzijdige Franstalige genre dat toch als een tikje meeslepender en zwieriger gezien wordt. Grootheden als bovengenoemde maar ook Fugain, Aznavour, Zaz of Stromae komen aan bod. Meerstemmig of solo gezongen, met veel aandacht voor de betekenis van de tekst en interpretatie, maar ook voor expressie en zangtechniek en natuurlijk die met heerlijk zwierige melodieën. Een greep uit het repertoire: Une belle histoire, Je veux, Chanson des vieux amants...

Inschrijven

ANNIE M. G. EN TIJDGENOTEN

Volwassenen

Zangcursus

docent: Claudia Reij          (cursusnr. 47)
Donderdag
tijd in overleg
10 lessen van een uur € 128,00
start: verschillende momenten in het jaar

Een korte cursus waarin we ons storten op de ’50, ’60 en zeventiger jaren. Voor het Nederlandstalig repertoire een veelzijdige periode, met Ramses Shaffy, Jasperina de Jong, levensliederen, en Annie M.G. Schmidt met haar musical als ‘Heerlijk duurt het langst’ maar ook ‘Ja Zuster, Nee Zuster’. De cursus bestaat uit een gedeelte stemvorming, maar de nadruk ligt op het lekker samen zingen. De docent kent een ruime keuze aan repertoire, maar verzoekjes zijn zeker welkom. Een optreden is niet perse het doel, maar als de groep daarvoor in is gaan we dat natuurlijk doen!

Inschrijven

HOTEL CALIFORNIA

Volwassenen

Zangcursus

Docent: Claudia Reij          (cursusnr. 48 )
Donderdag (tijd in overleg)
5 lessen van een uur
Start: div. momenten in het jaar
€ 67,00 (incl. BTW)


Er is natuurlijk een bijna oneindig aanbod aan repertoire uit deze periode! De groten, zoals Beatles en Stones, zullen zeker voorbijkomen, maar ook minder bekende nummers komen aan bod. De cursus bestaat uit een gedeelte stemvorming, maar de nadruk ligt op het lekker samen zingen. De docent kent een ruime keuze aan repertoire, maar verzoekjes zijn zeker welkom. Een optreden is niet perse het doel, maar als de groep daarvoor in is gaan we dat natuurlijk doen!

Inschrijven

BLOKFLUITXPLOSIE

11 tot 99 jaar

Docenten: Miranda Mooijman, Paula v. Wijk , Jan Jaap Langereis          (cursusnr. 42)
Regionaal Blokfluit Orkest
Zaterdag 9.30 - 12.00 uur
Data: medio oktober tot april
11 repetities € 141,00

De bezetting van dit orkest is: altblokfluit, tenorblokfluit, basblokfluit, grootbas en contrabas.
Het orkest bestaat uit 25 tot 30 leden. Hoewel de blokfluit een barokinstrument is, wordt er ook muziek gespeeld uit andere periodes. Deze muziek wordt door de docenten gearrangeerd voor de bezetting van dit orkest.
Aan het eind van de repetitietijd wordt er een concert gegeven in Castricum.

Inschrijven