BlokfluitXplosie 2.1

volwassenen

         
10 lessen op zaterdagmorgen
Docent: Claudia Veenstra 
€ 61,00
start: eind oktober

Voor wie wil samenspelen in een redelijk gevorderd blokfluit-orkest

Cajonspelen

volwassenen

       
dinsdag, tijd in overleg
Docent: Mark van der Werf   
5 lessen van een uur € 71,50.

Je wilt drumritmes spelen, maar misschien heb je niet de mogelijkheid voor een drumstel? Of wil je naast drummen aan de slag met een percussie-instrument?
Dan is de CAJON voor jou het perfecte instrument! De cajon is geschikt voor kinderen en tieners, maar ook zeker voor volwassenen.

De cajon is een houten kist met een slagvlak van hout. Dit veelzijdige instrument komt oorspronkelijk uit Peru, waar het als begeleidingsinstrument gebruikt wordt voor diverse dansen.
De cajon heeft inmiddels ook een succesvolle opmars gemaakt binnen de popmuziek. Door de cajon te bespelen op diverse punten binnen het slagvlak
kunnen klanken van het drumstel (zoals bassdrum, snare en hihat) worden nagebootst. Binnen vijf lessen stomen we je klaar waardoor je volledige drumritmes kan spelen op dit instrument. Aan het eind van de cursus doen we een optreden voor familie, vrienden en bekenden.

Opfriscursus Dwarsfluit

volwassenen

Drie lessen van 45 minuten op woensdagmiddag
Docent: Anke Buringa
€ 34,50 per les (bij 2 deelnemers).
 
start bij voldoende deelnemers

Al vaak gedacht: “Ik wil het dwarsfluit spelen weer oppakken?”

Dit is het moment! We gaan ontdekken hoe leuk het is om weer een mooie toon te maken op de dwarsfluit. Ook gaan we nieuwe, uitdagende stukken spelen. Het wordt fijn om weer samen te spelen!

 

Sweet70

volwassenen

vrijdag, 10.30 – 12.00 uur
docent: Paul Hanrath en Karin Kroese-Mooij
10 lessen € 75,00
start: september 2022

Muziek is één van de laatste dingen die het brein

onthoudt, sterker nog: zingen maakt het

klankgeheugen wakker en stimuleert omliggende

hersengebieden.

 

Voor wie het leuk vindt om te zingen en

dat samen met anderen te doen organiseren wij deze speciale cursus. Tien bijeenkomsten, afwisselend o.l.v. Paul Hanrath en Karin Kroese, waarin we ‘die leuke liedjes van toen’ gaan zingen. U mag een familielid of mantelzorger meenemen of wij zorgen voor een vrijwilliger die samen met u zingt. 


* Voor meer informatie mail naar:

geheugenkoor.castricum@gmail.com

 

Stemvorming

volwassenen

donderdag, tijd in overleg
docent: Claudia Reij
10 lessen van een uur € 134,50 
start: bij voldoende aanmeldingen

Zing je in een koor of band, of wil je gewoon je stem goed leren gebruiken? Claudia Rey is gespecialiseerd in zingen en stemtechniek. Ze weet precies hoe jij het beste uit jouw eigen stem kunt halen, en met meer gemak en plezier kunt werken aan door jou uitgekozen nummers. Ook wordt er gewerkt aan stemvorming en koorvorming (samen zingen).

 

Zangles bij Toonbeeld door Claudia Rey. De afgelopen maanden hebben 11 mannen van Heeren 17 deelgenomen aan de cursus zangtechniek. Elke van de 9 lessen begon met het opwarmen van de stembanden, bewustwording van een goede houding en het gebruik van de spieren die invloed hebben op de ademhaling ( leren de ademsteun beter te gebruiken). Daarnaast was er voldoende ruimte om individueel en ook als groep te oefenen. We kregen nuttige, positieve en opbouwende adviezen.

Korte cursus 'Tijdreizen'

volwassenen

donderdag, tijd in overleg
docent: Claudia Reij
5 lessen van een uur € 71,50 
start: bij voldoende aanmelding

Een korte zangcursus waarin je samen met de docent kiest met welk repertoire we gaan werken. Je kunt o.a. kiezen voor popmuziek, met grootheden als de Beatles, Stones, Eagles, Abba, Queen, met hun bijna oneindig aanbod aan liedjes, maar ook Bruno Mars of Billie Eilish kunnen voorbijkomen met bekende en minder bekende songs. Een andere mogelijkheid is het Nederlandse repertoire met grootheden zoals Ramses Shaffy, en Annie M.G. Schmidt, Suzan en Freek, Snelle, met mooie musicals, popnummers en levensliederen. Of toch liever chansons, meeslepend en zwierig met grootheden zoals Piaf, Brel, Aznavour, Zaz of Stromae.

De nadruk ligt op het lekker zingen, meerstemming of solo, maar met aandacht voor de betekenis van teksten en interpretatie, maar ook voor expressie en zangtechniek.

 

Klezmer-ensemble "Freilach"

volwassenen

Donderdag 1 x per 14 dagen 20.00 – 22.00 uur
Docent: Bertie Buis 
Jaarcursus € 319,00

KLEZMERGROEP FREYLACH heeft behoefte aan nieuwe muzikanten: strijkers, blazers en toetsenisten zijn heel erg welkom. Freylach betekent vrolijk en dat is van toepassing op de muziek die wij spelen: Klezmer. Klezmer werd gespeeld op bruiloften en alle denkbare feesten. Oorspronkelijk alleen instrumentaal, maar later ook met zang erbij. Onze groep speelt voornamelijk de muziek uit Oost-Europa en de Balkan: prachtige melodieën en uitdagende ritmes! Deze zijn echter niet eenvoudig en daarom is dit ensemble voor gevorderde instrumentalisten.