Wat is er leuker dan samen muziek maken? Op een instrument of in een zanggroep, het kan allemaal bij Toonbeeld. Er is een ruime keus! Samenspel kost voor leerlingen € 30,00 en voor niet leerlingen € 100,00. De samenspelgroepen worden georganiseerd door de docenten en starten in september.

Popworkshop

jeugd

Docent: Mark van der Werf        (cursusnr. 22)
vrijdag
€ 100,00 als 2e cursus € 30,00

Na een aantal jaren les wil je wel iets meer en je wilt graag in een band samenspelen. Geen probleem, want bij Toonbeeld kun je terecht voor de popworkshop. In de popworkshop leer je onder begeleiding van een docent samenspelen en improviseren. We spelen allerlei popnummers en alle instrumenten zijn welkom. Ook wordt er gewerkt aan “hoe presenteer je jezelf op een podium” met daarbij de “Do’s en de Dont’s”. Een aantal keren per jaar gaan we optreden, dat kan zijn op een voorspeelavond, Open Dag of andere activiteit in en rondom Cultureel Centrum Geesterhage. Al met al dus super leuk en leerzaam.
Ben je door het lezen van dit cursus aanbod getriggerd om mee te doen? Schroom niet en neem gewoon contact op.  

Samenspelgroep "The Art Band"

jeugd

Docent: Laura Lotti        (cursusnr. 20)
Woensdag 14.45 – 15.30 uur
€ 100,00 als 2e cursus € 30,00

Ben je net begonnen op je instrument en wil je ook met andere kinderen samenspelen? Doe dan mee in het beginnersensemble “THE ART BAND”. Alle instrumenten kunnen meedoen. Het repertoire varieert van klassieke muziek tot popmuziek. Eigen inbreng van muziek is ook mogelijk.

Strijkers-ensemble "De Toonstrijkers"

jeugd

Docent: Jussi Paananen        (cursusnr. 23)
Vrijdag 18.30 – 19.15 uur.
€ 100,00 als 2e cursus € 30,00

Toonstrijkers biedt een leuke mogelijkheid om samen spelen en samen zijn met de andere leerlingen. Zo ben je verbonden met elkaar en leer je leuke muziek spelen. Van klassiek naar film muziek en van alles wat ertussen in zit. De Toonstrijkers zijn ook een visitekaartje voor ons allemaal en biedt de mogelijkheid om buiten Toonbeeld ook op te treden!
Een leuke toevoeging aan je reguliere lessen voor alle strijkers op vrijdagavond

Slagwerkgroep

jeugd

Docent: Mark van der Werf        (cursusnr. 26)
Vrijdag 17.45 – 18.45 uur, eens in de twee weken
€ 100,00 als 2e cursus € 30,00

Voor de drummers en slagwerkers is er de slagwerkgroep van Toonbeeld. Het hele jaar door werken we aan eigen stukken waarin creativiteit, improvisatie, verschillende stijlen en ritme centraal staan. Eigen inbreng van de leerling is erg belangrijk en wordt door de docent ook verwacht, we componeren met z’n allen aan eigen werk, dus laat je fantasie de vrije loop! Een aantal keren per jaar gaan we optreden; dat kan zijn op een voorspeelavond, Open Dag of andere activiteit in en rondom Cultureel Centrum Geesterhage.
Ben je door het lezen van dit cursus aanbod getriggerd om mee te doen? Schroom niet en neem gewoon contact op.