Wij zijn verheugd om Sanne Himmelreich voor te stellen, onze getalenteerde Theater- en Musicaldocent hier bij Toonbeeld!

wat maakt Sanne bijzonder in haar dicipine: In haar theaterlessen staat één ding centraal: alles is mogelijk! Sanne gelooft sterk dat iedereen beschikt over de essentiële elementen om toneel te spelen: je lijf, je gezicht en je stem. Voeg daar een boeiend verhaal en een vleugje fantasie aan toe, en je betreedt een wereld waarin elke les een feestje is en compleet anders dan de vorige. Met haar persoonlijke passies voor zingen en dansen brengt Sanne ook sprankelende musicallessen naar ons aanbod.

Sanne is goed bekend met verschillende lesmethodes, waaronder Drama Online en de dramalessen van 123Zing. Hoewel ze kan aansluiten bij bredere schoolmethodes zoals IPC en Blink, gebruikt ze haar creativiteit om deze thema’s op een unieke manier in haar lessen te verweven.

Haar doelen zijn duidelijk gedefinieerd: Sanne wil alle kinderen laten ervaren wat er mogelijk is met theater. Ze streeft ernaar dat iedereen kan toneelspelen en een verhaal heeft om te vertellen. Het bevorderen van samenwerking tussen kinderen is voor haar net zo belangrijk. Luisteren, kijken en op een positieve manier samen meedoen zijn kernaspecten van haar aanpak. Een les is voor  geslaagd wanneer de hele groep actief deelneemt aan de verhalen en opdrachten, waarbij ze ervaren hoe leuk (en eenvoudig) theater kan zijn. Het streven is om alle kinderen het gevoel te geven van ‘yes, ik kan het’ en bij voorkeur ook ‘yes, dit is leuk’! Het succes van de les wordt gemeten aan de trotse en blije gezichten van de kinderen wanneer ze het lokaal weer verlaten.

Lessen en projecten die Sanne voor Toonbeeld kan verzorgen:

  1. Theaterlessen bij jullie thema: Sanne begint met de basis van toneelspelen en koppelt gaandeweg steeds meer verhalen aan jullie gekozen thema. Dit kan resulteren in een presentatie voor ouders, binnen de klas of zelfs voor de hele school, afhankelijk van jullie voorkeuren.

  2. Een voorstelling met de hele school: Een uitgebreide lessenserie waarbij elke klas speels aan de slag gaat met hun deel van een verhaal. Samen wordt er een grootschalige voorstelling voorbereid, waarbij de inbreng van leerlingen centraal staat.

  3. Drama Online implementeren in jullie eigen lesroosters: Sanne heeft succesvol de drama methode ‘Drama Online’ geïntroduceerd bij andere scholen. Deze methode is zeer geschikt voor het makkelijk invoeren van dramalessen in het lesrooster.

  4. Begeleiding bij theatervoorstelling of musical: Heeft jullie school een eigen musical of theaterstuk dat jullie willen opvoeren? Sanne kan helpen met een paar startlessen of volledige begeleiding tot het eindproduct.

  5. Korte workshop ‘Spelen vanuit verhalen’ voor groep 1/2/3: Voor de onderbouw heeft Sanne drie korte workshops ontwikkeld op basis van korte verhalen, resulterend in een mini-optreden aan het einde van de les.

Sanne biedt ook trainingen en begeleiding aan docententeams. Ze kan teams trainen in het gebruik van Drama Online en de dramalessen bij de methode 123Zing, en ze helpt bij het integreren van theater en drama in het schoolrooster.

Naam: Sanne Himmelreich

Discipline: Theater/ Musical

Opleiding: AHK Theaterdocent 

Schooltype: PO