Voorstellingen

‘De Kleine Prins – minimusical’ in Theater Koningsduyn

‘De Kleine Prins' minimusical’ in Theater Koningsduyn

Op zondag 5 januari 2020 om 15.30 uur speelt in Theater Koningsduyn de minimusical De Kleine Prins. Een voorstelling gebaseerd op het bekende boek uit de klassieke literatuur 'De Kleine Prins' van Antoine de Saint - Exupery, Franse schrijver en vliegenier (1900 - 1944). Het verhaal bezit alle kwaliteiten om kinderen en ook grote mensen te laten wegdromen in fantasieen die geen grenzen kennen.
Het verhaal: De Kleine Prins woont op een kleine planeet met een roos en drie vulkaantjes, waarvan er twee werken en de derde niet - nou ja, je weet maar nooit! Hij is de hele dag bezig met het verzorgen van zijn planeet. Op een dag verlaat de prins zijn planeet om te zien hoe de rest van het heelal eruit ziet. Op zijn avontuurlijke reis naar andere planeten, komt hij een aantal bijzondere volwassenen tegen. Hij ontmoet o.a. een Koningin, een IJdeltuit, een Timmerman, een Muzikant, een Zakenman en een Lampopsteker. Tenslotte komt hij op de planeet aarde, waar hij in de Sahara een Vliegenier ontmoet die met motorpech is geland. De Vliegenier heeft nog maar voor een aantal dagen water en moet in die tijd zijn vliegtuig weer aan de praat krijgen.... De Kleine Prins gaat hem helpen en beleeft meer dan hij ooit voor mogelijk had gehouden....
'De Kleine Prins - minimusical' is een originele en vrije bewerking van John van Santen. Theater Van Santen zal op een sprankelende en speelse manier de sferen creeren, waarin De Kleine Prins en ander figuren tot leven komen. Een mooie voorstelling met live muziek, dans en zang. Ook de nodige humor, zal niet ontbreken!
De Kleine Prins: "Grote mensen willen soms iets worden wat ze eigenlijk al zijn. Ze begrijpen nooit iets uit zichzelf en het is vervelend hun alles uit te moeten leggen!"

De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar en vindt plaats in theater Koningsduyn, begint om 15.30 uur en de toegang bedraagt € 8,50.

(verplaatst) Tarzan in theater Koningsduyn

kaartjes die waren aangeschaft voor de vanwege corona geannuleerde voorstelling van 5 april blijven geldig.
Op zondag 30 augustus 2020 om 15.30 uur verandert Theater Koningsduyn in Castricum in de jungle waar de tienjarige Tarzan een groot avontuur beleeft.
In deze prachtige poppentheatervoorstelling wordt het verhaal vertelt van een gorillamoeder die zich ontfermt over een in de jungle achtergelaten baby en geeft het de naam Tarzan. Dan verschijnt na tien jaar tante Jane in de jungle, op zoek naar het vermiste kind van haar zus. Tarzan die inmiddels een vrolijk apenleven leidt is nieuwsgierig naar andere mensen. Zo gaan die dingen nu eenmaal. Gorillamoeder Kala besluit dat Tarzan mensen moet leren kennen. En dan komt er een zeer verrassende aap uit de mouw!
Jane wordt gespeeld door Ila van der Pouw; de dieren en later ook de mensen zijn allemaal erg goed gemaakte poppen. Van der Pouw bespeelt die zelf door haar arm of hand in hun rug of hoofd te schuiven. Dat doet ze erg goed. Ze geeft de poppen haar eigen stem en niemand heeft door dat ze zelf praat en niet de poppen.
Een voorstelling over wie je bent, waar je thuishoort maar bovenal over de moed om voor jezelf te kiezen. Ila van der Pouw verbaast al jaren haar publiek van Stadskanaal tot Shanghai met de schijnbaar moeiteloze wijze waarop zij haar expressieve poppen tot leven laat komen. Met 'Tarzan' bewijst zij opnieuw tot de top van het Nederlandse poppenspel te behoren. 'Tarzan' is voor kinderen vanaf 6 jaar, hun ouders en grootouders.

De voorstelling vindt plaats in theater Koningsduyn, begint om 15.30 uur en de toegang bedraagt € 8,50.