Jasmim Mandillo

Jasmim Mandillo is een jonge, klassiek geschoolde celliste die verliefd is op jazz, Braziliaanse,
Afrikaanse en Portugese muziek. Ze is geboren in Portugal, begon haar muzikale studie op 5-jarige leeftijd in Lissabon en studeert dit jaar af aan het Conservatorium van Amsterdam bij Gideon den Herder.

Jasmim is leergierig en laat zichzelf zien in haar muziek. Ze combineert haar klassieke achtergrond graag met andere muzikale invloeden, en gebruikt de cello daarbij in al zijn mogelijkheden. Jasmim is bevlogen en gemotiveert deze manier van cellospel te delen, als muzikant en als docent. Ze wil haar studenten begeleiden bij het ontwikkelen van een persoonlijke en unieke band met hun cello en helpt hen nieuwe, creatieve manieren te vinden om de klassieke muziektraditie over te brengen.

Jasmim is medeoprichter van het Amsterdam Doktet, een strijkoctet gevormd door musici die aan het CvA studeren, waarmee ze twee succesvolle concertreizen organiseerde, in Portugal (2022) en
Nederland (2023). Met het CvA Symfonieorkest trad ze op in zalen door heel Nederland, waaronder het Muziekgebouw in Eindhoven; Stadsgehoorzaal in Leiden; Concertgebouw en Muziekgebouw in
Amsterdam. In januari 2024 gaf Jasmim een soloconcert georganiseerd door het Nationaal
Muziekinstrumenten Fonds, dat haar sinds 2020 een 18e-eeuwse onbekende Engelse cello in
bruikleen geeft. Jasmim is Stipendiat van MERITIS (Young Talents Support Association) en ontving beurzen van Musica Maxima, Santa Casa.

Deze docent geeft de volgende lessen


 

1105

Cello

38

Donderdag

Toonbeeld Geesterhage

Meer informatie