Sanne Himmelreich

Ik ben Sanne Himmelreich, theater- en musicaldocent bij Toonbeeld Geesterhage. Ik ben begonnen als theaterdocent met de theaterklas en ben sinds een paar jaar ook als musicaldocent bij de MiniMusical en Musicalproductieklas, samen met mijn muzikale collega Sanne Mallant.

Toen ik in de leeftijd van de MiniMusical zat, een jaar of 6 dus, ben ik zelf ook begonnen met toneelspelen. De jongeren van Stichting Jeugd Theater Heiloo (SJTH), waar mijn vader en moeder allebei werkten, waren toen mijn voorbeelden. Al van jongs af aan ging ik regelmatig meer naar de repetities van dit SJTH en ik genoot van de verhalen die werden verteld, gespeeld en gezongen. Toen ik zelf dus eindelijk oud genoeg was om te spelen heb ik die kans direct gepakt.

Ik heb toneellessen gevolgd in bij Artiance (Centrum voor de kunsten Alkmaar) en daar ook voorstellingen gespeeld. Toen ik oud genoeg was ging ik ook bij SJTH aan de musicals meedoen. Tussendoor heb ik blokfluit en dwarsfluit gespeeld en heb ik zangles gehad. Ook volgde ik tussen m’n 8e en m’n 14e danslessen in verschillende stijlen bij de plaatselijke dansschool.

Ik heb uiteindelijk de opleiding Theaterdocent gedaan aan de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten (AHK) en ben daar in 2009 afgestudeerd met een specialisatie in kinder- en jongerentheater. Sindsdien ben ik werkzaam als theaterdocent op verschillende basisscholen in Alkmaar en Castricum. Naast Toonbeeld Geesterhage is ook Artiance Alkmaar mijn opdrachtgever: hier werk ik twee dagen per week als musicaldocent.

Ik hoop nog lekker veel voorstellingen te mogen maken en zoveel mogelijk kinderen en jongeren enthousiast te krijgen voor het gave vak van theater en musical!

Ik zing ook in de band Sweet Music, een allround coverband met een lekkere swing. En, niet onbelangrijk: ik ben mama van Flip! Als ik zelf niet lesgeef of optreed, houd ik natuurlijk van naar theater gaan! Maar ook ben ik verzot op het kijken van series en films. Zo kan je me altijd wakker maken voor een leuke Disneyfilm en voor politieseries… Leuke inspiratie voor een goede verhaallijn voor een nieuw theaterstuk of musicalverhaal ;-).