Mijn Instrument En Ik – Drums

In de serie ‘Mijn instrument en ik’ zijn Toonbeeld cursisten aan het woord over henzelf, hun instrument en hun inspiraties. We stellen aan je voor: Bram!

“Mijn naam is Bram van der Meijden. Ik ben 15 jaar oud. Ik heb drumles bij slagwerkdocent Mark van der Werf en daarnaast speel ik in Toonbeeld band Funky Fridays en in de slagwerkgroep.”

Hai Bram! Wat ben je actief, met drumles, de band én de slagwerkgroep! Wanneer ben je begonnen met drumles?

“Ik ben op mijn 7e begonnen met les. Drummen doe ik nu dus al 8,5 jaar! Ik wilde al heel jong beginnen met drummen. Dat kwam vooral door de Open Dagen bij Toonbeeld, waar ik het heel gaaf vond. Daar leerde ik ook de eerste babystapjes van het drummen. Ik was voordat ik op les ging al minstens een jaar aan het zeuren omdat ik zo graag op drumles wilde. Maar ik was toen echt nog te jong en kwam nog niet eens bij de pedalen. Toen ik er echt nét bij kon met mijn voeten, mocht ik eindelijk beginnen!”

Wat leuk om te horen dat de Open Dagen je zo hebben geïnspireerd om te gaan drummen! Wie zijn jouw muzikale inspiraties? Heb je favoriete bands of artiesten? Muziek waar je graag op mee drumt?

“Ik heb een hele uitgebreide muzieksmaak, ik luister naar muziek van de jaren ’80 tot muziek van nu. Mijn Spotify playlist bestaat uit meer dan 500 nummers. Als ik echt zou moeten kiezen, zou ik meer voor rock gaan, alhoewel ik eigenlijk alles wel heel leuk vind om te spelen.

Ik vind Queen een hele goede band! Ik speel ook graag mee met hun nummers, bijvoorbeeld met ‘Crazy Little Thing Called Love’ en ‘Somebody To Love’. Andere muziek waarop ik graag drum is muziek van de band Smash Mouth en het nummer ‘Hotel California’ van The Eagles.”

Zo te horen wordt er veel geoefend! Wat voor drumstel heb je thuis?

“Mijn eerste drumstel kreeg ik voor mijn 6e verjaardag. Dat was een blauwe. Nu heb ik een zwarte Pearl. Die kreeg ik voor mijn 9e verjaardag en daar speel ik nu nog steeds op. Het is een akoestisch drumstel. Ik heb wel eens nagedacht over een elektrisch drumstel, zodat ik altijd op elk moment kan spelen en niet te veel geluid maak. Maar ik ben toch voorstander van akoestisch!”

Wat vind je zo leuk aan drummen? En zijn er ook dingen die je moeilijk vindt?

“Het leukste aan de drums vind ik dat, ondanks dat het misschien moeilijk klinkt, het best makkelijk kan zijn. En ook zeker andersom natuurlijk! Vooral samenspelen, met Funky Fridays en de slagwerkgroep, vind ik heel erg leuk. Elke repetitie raak je beter op elkaar ingespeeld en gaat het een stukje beter. De pianist en gitarist van Funky Fridays en ik hebben allemaal op dezelfde basisschool in dezelfde klas gezeten. En nu zitten we dus samen in de band.

Met de slagwerkgroep vind ik het leuk dat we samen de muziek componeren. Er komen allerlei ideeën naar voren en daar maken we dan samen een stuk van. Daar leer je heel veel van!”

Bram tijdens een optreden met de slagwerkgroep van Toonbeeld

Het klinkt alsof jij jezelf helemaal hebt gevonden in het drummen. Is het een hele grote hobby, of zou je er ook graag je werk van willen maken?

“Ik zou wel heel graag iets in de muziek of in het theater willen gaan doen. Ik denk aan de Kleinkunstacademie.”

Bram, dank je wel! Leuk om van je te horen hoe jij je muziek en je lessen beleeft! We gaan ongetwijfeld nog veel van je zien en horen bij Toonbeeld de komende jaren, in de band Funky Fridays en met de slagwerkgroep. En wellicht, na bijvoorbeeld een studie aan de Kleinkunstacademie ook nog wel in de Nederlandse theaters! Succes met alles!

Zou je ook graag drums willen leren spelen, ben je benieuwd of het wat voor je is, of speel je al drums en wil je nóg beter leren spelen? Neem dan even contact met ons op via info@toonbeeld.tv of bel ons op 0251 659012 om een proefles af te spreken bij docent Mark van der Werf. Je kunt natuurlijk ook meedoen aan de popworkshop, waaruit band Funky Fridays is ontstaan, of aan de slagwerkgroep.

Delen op social media

Vond je dit interessant?

Abonneer je dan nu op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe cursussen en andere gebeurtenissen. 

Andere berichten