Om je muzikale vaardigheden te verbeteren, kun je bij Toonbeeld online theorielessen volgen. Na het afronden van deze lessen kun je een erkend A, B, C of D-diploma behalen door middel van een examen.

Het maakt niet uit welk instrument je bespeelt of dat je zingt; theoretische kennis is altijd belangrijk voor je muzikale ontwikkeling. Tijdens de lessen leer je onder andere over tempo, maat en ritme, met aanvullende luisteropdrachten om je gehoor en muzikaliteit te trainen.

Met behulp van het online programma Earz kun je zelfstandig thuis oefenen en de stof eigen maken. Bij vragen kun je altijd terecht bij je docent. Na het oefenen van de lesstof plan je samen met je docent een schriftelijk examen in.

De lessen zijn ingedeeld in vier fasen (A, B, C, D) en zijn geschikt voor zowel jongeren als volwassen leerlingen. Ook leden van harmonie- en fanfareverenigingen kunnen bij Toonbeeld terecht voor een erkend HaFaBra-diploma. Toonbeeld is een erkend opleidingsinstituut op landelijk niveau. 

Na inschrijving zal de administratie contact opnemen met jou en je docent om je het niveau te bepalen en toegang te verlenen tot de software.