VOORSTELLINGEN EN SCHRIJVERS IN DE KLAS
De commissie Cultuuravontuur zorgt voor een gevarieerd aanbod voor de basisscholen in Castricum, Limmen, Akersloot en Uitgeest. Elke groep in het basisonderwijs bezoekt jaarlijks een dans-, muziek- of dramavoorstelling. Ook worden schrijvers uitgenodigd.
Het programma is te vinden in het jaarlijks te verschijnen boekje dat ieder voorjaar aan alle scholen wordt verzonden. Het boekje is na verschijnen ook hiernaast te downloaden .

Lees hier het artikel uit het Noord Hollands Dagblad van maandag 25 februari 2019.

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers! Klik hier voor informatie.

Klik op de afbeelding om het boekje 2022-2023 te downloaden
Marion Albers

CultuurAvontuur PROJECTEN IN HET BASISONDERWIJS
CultuurAvontuur PROJECTEN IN HET BASISONDERWIJS Toonbeeld voert al enige jaren een breed scala aan projecten in het basisonderwijs uit op het gebied van beeldende kunst, muziek, dans en theater. Deze projecten kunnen variëren van enige uren tot schoolbreed programma’s. De CultuurAvonturen worden door de Toonbeeld onderwijs coördinator altijd op maat afgestemd met de ICCers van de betrokken scholen en de uitvoerende vakdocenten. Ieder project is gebaseerd op de Tule leerdoelen van het betreffende vakgebied, voor scholen die het CultuurloperTraject https://www.decultuurloper-nh.nl/ kan worden aangesloten op de gekozen gedragsindicatoren voor ieder leerjaar. De projecten kunnen evt. worden gefinancierd door werkdruk verlagende regelingen. Scholen die projecten hebben afgenomen kunnen teruggrijpen op de gegeven lessen in uitgewerkte leerlijnen. Op dit moment zijn er leerlijnen en voorbeeldlessen beschikbaar voor de beeldende vakken. Wij zijn bezig dit ook te ontwikkelen voor muziek, dans en theater.

Klik op de afbeelding om onze projecten en leerlijnen te bekijken
Marlies van Winkel