MUZIEK DOET WAT MET JE! Een instrument bespelen en samen muziek maken is in de eerste plaats natuurlijk heel erg leuk! Bovendien heeft muziek maken impact op hersenen, emoties en gedrag. Muziek ontroert, prikkelt en stimuleert! Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie, stelt zelfs dat mensen die regelmatig een instrument bespelen creatiever en slimmer zijn dan mensen die dat niet doen. Toonbeeld Geesterhage biedt je de mogelijkheid om een instrument te leren bespelen en samen met anderen muziek te maken.

Bij Toonbeeld kun je zangles krijgen en les op de volgende muziekinstrumenten:

Basgitaar

Wil je meer informatie over de basgitaar?
klik hier

Dwarsfluit

Wil je meer informatie over de dwarsfluit?
klik hier

Hobo

Wil je meer informatie over de hobo?
klik hier

Trombone

Wil je meer informatie over de trombone?
klik hier

Blokfluit

Wil je meer informatie over de blokfluit?
klik hier

Euphonium

Wil je meer informatie over de euphonium?
klik hier

Keyboard

Wil je meer informatie over het keyboard?
klik hier

Trompet

Wil je meer informatie over de trompet?
klik hier

Bugel

Wil je meer informatie over de bugel?
klik hier

Gitaar

elektrisch
Wil je meer informatie over de elektrische gitaar?
klik hier

Klarinet

Wil je meer informatie over de klarinet?
klik hier

Tuba

Wil je meer informatie over de tuba?
klik hier

Cello

Wil je meer informatie over de cello?
klik hier

Gitaar

akoestisch
Wil je meer informatie over de akoestische gitaar?
klik hier

Piano

Wil je meer informatie over de piano?
klik hier

Viool

Wil je meer informatie over de viool?
klik hier

Cajon

Wil je meer informatie over de cajon?
klik hier

Harp

Wil je meer informatie over de harp?
klik hier

Saxofoon

Wil je meer informatie over de saxofoon?
klik hier

Zang

Wil je meer informatie over zang?
klik hier

Contrabas

Wil je meer informatie over de contrabas?
klik hier

Hoorn

Wil je meer informatie over de hoorn?
klik hier

Slagwerk

drums
Wil je meer informatie over het slagwerk?
klik hier

Jeugd

Misschien heb je je wel eens afgevraagd hoe het zou zijn om zelf muziek te maken maar weet je nog niet welk instrument je wilt gaan spelen. Of heb je al een keuze gemaakt voor een instrument en wil je nog even uitproberen of dit echt is wat je wilt. Dan is het mogelijk om bij Toonbeeld een proefles te krijgen of oeriëntatielessen te volgen.

Proberen?

Weet je nog niet welk instrument je wilt gaan bespelen? Dan kun je een afspraak maken voor een gratis proefles: leuk om kennis te maken met een instrument, of misschien wel meerdere, en natuurlijk met de docent die daarbij hoort.
Kun je na deze proefles nog niet kiezen of wil je de lessen iets langer proberen dan kun je je ook aanmelden voor de oriëntatielessen. Afhankelijk van het instrument krijg je twee lessen van 20 minuten,
of drie lessen van 15 minuten.

De lessen

Heb je een keuze gemaakt en ga je beginnen met de lessen, dan krijg je elke week les in kleine groepjes van twee of drie kinderen, waarbij we rekening houden met leeftijd en ervaring. Iedere leerling ‘brengt 20 minuten in’. Is er geen andere leerling van gelijk niveau of dezelfde leeftijd dan begin je alleen, maar valt het nog steeds onder groepsles. Vanaf het vierde jaar krijg je elke week 25 minuten individueel les. We gaan verder met alles wat je tot nu toe hebt geleerd.
Je ontwikkelt jezelf tot een echte muzikant die zelfstandig muziekstukken kan instuderen en deze weet te interpreteren. Misschien ga je wel in een orkest of band spelen!

Voorspeelavonden en samenspelweken

Jaarlijks worden er door Toonbeeld enkele voorspeelavonden georganiseerd. Op deze avonden treed je op voor publiek en kun je laten horen wat je in de lessen allemaal hebt geleerd. Spannend en leuk! Twee weken in het jaar vervallen de reguliere lessen en kunnen leerlingen zich inschrijven voor ensembles die dan plaatsvinden. De samenspelweken worden afgesloten met een presentatie.

Ha(rmonie)-Fa(nfare)-Bra(ssband)

Toonbeeld verzorgt voor de plaatselijke muziekverenigingen Emergo en Excelsior de HaFaBra opleiding. Deze opleiding volgt het Landelijk Raamleerplan en toetst leerlingen via examinering. De leden van de muziekverenigingen kunnen door de docenten van Toonbeeld worden opgeleid en begeleid om de examens A t/m D af te leggen. Lessen kunnen worden gevolgd op Saxofoon, Klein- en Groot koper, Hoorn, Slagwerk, Klarinet en Dwarsfluit.

Volwassenen

Ook volwassen kunnen muzieklessen volgen bij Toonbeeld. Meestal zijn dit individuele lessen van een half uur per week. Bij voldoende belangstelling kan in overleg met de docent gekozen worden voor groepslessen van twee of drie leerlingen. Voor volwassen leerlingen zijn er knipkaarten voor 10 of 20 lessen. In overleg met de docent wordt afgesproken wanneer de lessen plaatsvinden.

Tarieven In strumentale lessen Seizoen 2022 – 2023

JEUGD tot 21 jaar: per jaar

Groepsles: wekelijks (eerste drie jaar)€   712,00
Individuele les: wekelijks (vanaf 4e lesjaar)€ 760,00
Extra les: per wekelijks 5 minuten extra€ 199,00
Eens in de 14 dagen les (uitsluitend vanaf het 6e lesjaar)€ 428,00
Oriëntatielessen 3 x 15 min. of 2 x 20 min.€ 49,50

Volwassenen

proefles 30 minuten incl. BTW€ 49,50
knipkaart 10 lessen (van een half uur) incl. BTW€ 445,00
knipkaart 20 lessen (van een half uur) incl. BTW€ 890,00

Instrumentenfonds

Toonbeeld beschikt over een instrumentenfonds waar (ouders van) leerlingen instrumenten kunnen huren. Wanneer u aan het eind van het jaar besluit om het instrument te houden wordt de betaalde huur en de borgsom in mindering gebracht op de aankoopprijs. Ook is het mogelijk om het instrument direct aan te schaffen en de verschuldigde prijs in termijnen te voldoen. Voor informatie kunt u op maandag, dinsdag of woensdag terecht bij de administratie van Toonbeeld Geesterhage.